Az Óvinénik

Berettyán Lívia

Berettyán Lívia vagyok, Waldorf óvónő és euritmista, négy gyermek édesanyja. 


Hodosi Erika

Már kisgyermekkoromban, amikor azt kérdezték tőlem, hogy mi szeretnék lenni majd, mindig azt feleltem, hogy óvónéni. Hogy ez a tervem valóra váljon, 2003-ban elvégeztem a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Karán az óvodapedagógus képzést. Sajnos úgy alakult, hogy nem tudtam a hivatásomban elhelyezkedni, másfelé sodort az élet. Közben férjhez mentem, két fiam született.

2013-ban a Kikelet Waldorf Óvoda állásajánlatára jelentkeztem, ahol részmunkaidős dajka állást kaptam. A következő évtől nagy örömömre úgy alakult, hogy már óvodapedagógusként dolgozhattam a gyermekek között. 2022 novemberében elkezdtem a Waldorf óvónő képzést, amely megerősített abban, hogy a Waldorf az én utam.

Óvónőnek lenni számomra örömteli hivatás, hálás vagyok, hogy ezt a gyönyörű munkát végezhetem.


Nagy Szilvia

Nagy Szilvia vagyok, egy 6 éves kisfiú édesanyja. 2020. szeptember óta járok a Kikelet Waldorf oviba óvónéniként. A Waldorf pedagógiával a gyakorlatban 2013-ban ismerkedtem meg a veszprémi Waldorf oviban. Teljesen elvarázsolt, azóta is rabja vagyok. Waldorf óvodában létezni nap mint nap egy csoda. Ezt igyekszem minden nap átadni a gyerekeknek. 


Kalmár Zsófia

Mert volt egyszer egy Waldorf közösség, ami magával ragadott. Elsőként szülőként, anyaként, majd mint pedagógust. Két gyermek édesanyjaként, 15 év óvodapedagógusként eltöltött idő után felkapott. Azóta is visz magával hegyeken, völgyeken által.