Étkezés

A waldorf módszer alapjaiban is a természethez közel állóan alakítja az élet minden oldalát.  Ehhez is igazodva és az egészséges táplálkozást is szem előtt tartva az óvoda vegetariánus étkezést biztosít. Elsősorban a gabonaféléken, zöldségeken, gyümölcsökön van a hangsúly étrendünkben, de a tejtermékek is a megfelelő mennyiségben jelennek meg a szakember által összeállított tízóraiban, uzsonnában, és kétfogásos ebédünkben.
A gyermekek napközbeni, óvodai étkezése lakto-ovo-vegetáriánus étrend szerint zajlik. Természetesen ez nem határozza meg, hogy otthon, óvoda után a család milyen táplálkozási szokásokat követ, tehát csoportunkban egyaránt megfelelő, egészséges táplálékot kaphatnak a vegyes és a vegetáriánus étrendű családok gyermekei is.

Heti tízórai
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK
Csipkebogyó tea Levendula tea Körömvirág tea Bodza tea Hársfa tea
Rizs kása Árpa kása Köles kása Rozs cipó Zab kása

A kásák egyik nap édes, a másik nap sós ízesítéssel készülnek, és ezekhez illő kiegészítőkkel (pl. mazsola, mák, kókusz, kukorica, zöldborsó). A következő héten fordul az ízesítés ritmusa. A naphoz illő teát a délutáni uzsonnánál is fogyasztják az akkor még az óvodában étkezők

Illóolajok
Napi ritmus szerint alkalmanként használunk illóolajokat is, melyeket olíva olajban hígítva a tenyerükben is kipróbálhatnak, megszagolhatnak a gyermekek.