Étkezés

A waldorf módszer alapjaiban is a természethez közel állóan alakítja az élet minden oldalát.  Ehhez is igazodva és az egészséges táplálkozást is szem előtt tartva az óvoda vegetariánus étkezést biztosít. Elsősorban a gabonaféléken, zöldségeken, gyümölcsökön van a hangsúly étrendünkben, de a tejtermékek is a megfelelő mennyiségben jelennek meg a szakember által összeállított tízóraiban, uzsonnában, és kétfogásos ebédünkben.
A gyermekek napközbeni, óvodai étkezése lakto-ovo-vegetáriánus étrend szerint zajlik. Természetesen ez nem határozza meg, hogy otthon, óvoda után a család milyen táplálkozási szokásokat követ, tehát csoportunkban egyaránt megfelelő, egészséges táplálékot kaphatnak a vegyes és a vegetáriánus étrendű családok gyermekei is.

Heti tízórai
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK
Hárs tea Bodza tea Levendula tea Citromfű tea Csipkebogyó tea
Rizs kása Kovászos kenyér Köles kása Tönköly / rozs cipó Zab kása

A kásák egyik nap édes, a másik nap sós ízesítéssel készülnek, és ezekhez illő kiegészítőkkel (pl. mazsola, mák, kókusz, kukorica, zöldborsó). A következő héten fordul az ízesítés ritmusa. A naphoz illő teát a délutáni uzsonnánál is fogyasztják az akkor még az óvodában étkezők

Illóolajok
Napi ritmus szerint alkalmanként használunk illóolajokat is, melyeket olíva olajban hígítva a tenyerükben is kipróbálhatnak, megszagolhatnak a gyermekek.