A
waldorf módszer alapjaiban is a természethez közel állóan alakítja az
élet minden oldalát. Ehhez is igazodva és az egészséges táplálkozást is
szem előtt tartva az óvoda vegetariánus étkezést biztosít. Elsősorban a
gabonaféléken, zöldségeken, gyümölcsökön van a hangsúly étrendünkben,
de a tejtermékek is a megfelelő mennyiségben jelennek meg a szakember
által összeállított tízóraiban, uzsonnában, és kétfogásos ebédünkben.
A gyermekek napközbeni, óvodai étkezése lakto-ovo-vegetáriánus étrend szerint zajlik. Természetesen
ez nem határozza meg, hogy otthon, óvoda után a család milyen
táplálkozási szokásokat követ, tehát csoportunkban egyaránt megfelelő,
egészséges táplálékot kaphatnak a vegyes és a vegetáriánus
étrendű családok gyermekei is.
| Heti tízórai | ||||
| HÉTFŐ | KEDD | SZERDA | CSÜTÖRTÖK | PÉNTEK |
| Hárs tea | Bodza tea | Levendula tea | Citromfű tea | Csipkebogyó tea |
| Rizs kása | Kovászos kenyér | Köles kása | Tönköly / rozs cipó | Zab kása |
A kásák egyik nap édes, a másik nap sós ízesítéssel készülnek, és ezekhez illő kiegészítőkkel (pl. mazsola, mák, kókusz, kukorica, zöldborsó). A következő héten fordul az ízesítés ritmusa. A naphoz illő teát a délutáni uzsonnánál is fogyasztják az akkor még az óvodában étkezők
Illóolajok
Napi ritmus szerint alkalmanként használunk illóolajokat is, melyeket olíva olajban hígítva a tenyerükben is kipróbálhatnak, megszagolhatnak a gyermekek.